CHIA PUDING FORRÓ MÁLNÁVAL
Van egy tippünk varázslatos és energiával teli reggelihez, amely minden bizonnyal mosolyt varázsol minden étkező ajkára. :) Kevesen gondolnák, hogy ez még vegán is. Ebben a receptben felhasználhatod a Mixit liofilizált málnákat is, amelyeket a kamrában felejtettél, és már elvesztette eredeti ropogóságát. A forró víz csodákat fog tenni vele, nézd meg magad. ;)
Szükségünk lesz hozzá:
- Ropogós málna a Mixit-től (itt rendelheted meg)
- Chia mag
- Meggy befőtt
- Növényi kókuszdió joghurt
+ Díszítéshez: étcsokoládé reszelék, reszelt kókuszdió, apróra vágott diófélék, ...
Az egyes összetevők mennyisége rajtad múlik, ízlésétől, étvágyától és a vendégek számától függően;)
Elkészítés:
1) Öntsük a chia magokat egy pohárba, és öntsük le a meggybefőtt levével. Tegyük be a hűtőszekrénybe kb. 30 percre.
2) Adjunk hozzá egy réteg növényi kókuszdió joghurtot a chia magréteghez, és rakjunk bele néhány felére vágott és kimagozott meggyet a befőttből.
3) Tegyünk liofilizált málnát a Mixitből egy másik tálba, majd öntsük le egy kis forrásban lévő vizzel, hogy a víz ellepje a málnát és hagyjon nekünk egy kis levet. Fedjük le és várjunk néhány másodpercet.
4) Adjuk hozzá a forró málnát a joghurtréteghez, és ízlés szerint díszítsük. Javasoljuk, hogy a málnát étcsokoládé reszelékkel, reszelt kókuszdióval vagy apróra vágott dióval szórjuk meg. Vagy akár mindennel is. :)
Jó étvágyat! Ha kipróbálod a receptet, ne felejtsd el megosztani velünk az eredményt Instagramon vagy Facebook-on;)
Vissza az összes cikkhez
0 Komment ugrás a cikkre CHIA PUDING FORRÓ MÁLNÁVAL