FITT KUGLÓF MIXITELLÁVAL
Oda meg vissza vagy a klasszikus kuglófért, ahogy mi? Kisérletezz velünk és próbáld ki ezt az egészségesebb verziót túróval, ribizlivel és glutén- és laktózmentes Mixitellával. Köszönjük Magdának a receptet :)
Egy kisebb kuglófhoz szükséges:
✔️ 1,5 (kisebb) bögre liszt (pl. hajdina, teljes kiőrlésű tönköly és kukorica keveréke, egyenlő arányban)
✔️ 1/2 bögre kókuszreszelék
✔️ 1 csomag sütőpor
✔️ fahéj ízlés szerint
✔️ 1 tojás
✔️ 3 kanál datolya szirup
✔️ 5 kanál kókuszzsír
✔️ 1,5 (kisebb) bögre tej
✔️ 1 alma lereszelve
✔️ citrom- és narancshéj
✔️ egy marék mazsola
✔️ 250 g túró +1 kanál puding por
✔️ ribizli
✔️ díszítésként Mixitella - Mogyoró tejcsokoládéval
1) Legelőször a száraz hozzávalókat keverjük össze - liszt, kókusz, sütőpor, fahéj.
2) Egy másik tálban a tojást datolyasziruppal és kókuszolajjal kikeverjük, majd hozzáadjuk a tejet és alaposan összedolgozzuk.
3) A folyékony mixünkbe fokozatosan adagoljuk a száraz keveréket, amíg tészta nem keletkezik belőle, amelyhez reszelt héjat, reszelt almát és mazsolát adunk.
4) A kuglóf formát alaposan kizsírozzuk a kókuszzsírral és megszórjuk kókuszreszelékkel, majd beleöntjük a tészta felét a formába.
5) Keverjük össze a túrót a pudingporral, enyhén hígítsuk fel tejjel (akár meg is édesíthetjük), majd öntsük a tésztára.
6) A túrót szórjuk meg gazdagon ribizlivel.
7) Adjunk hozzá még néhány bogyót a tészta másik feléhez, keverjük össze és öntsük a formába.
8) 180 fokra előmelegített sütőben kb. 70 percig sütjük, vagy szükség szerint - hogy kívül ropogós, belül omlós legyen.
9) Miután kihűlt, kivesszük a formából és felmelegített Mixitellát csurgatunk a tetejére.
10) Hűtőben tároljuk.
Vissza az összes cikkhez
0 Komment ugrás a cikkre FITT KUGLÓF MIXITELLÁVAL